Metal Production – et av de tilsammen ni sentrene for forskningsdrevet innovasjon ved NTNU og SINTEF som startet opp i løpet av det siste året – åpnet sine nye lokaler i forrige uke. Her skal grunnlaget legges for nye idéer og praktisk samarbeid.

– Det er ingen grunn til å hvile på laurbærene selv om dere har vunnet NM i forskning, sa statssekretær Bjørn Haugstad i Kunnskapsdepartementet under tildelingsseremonien i september 2015.

Det har sentrene heller ikke gjort.

Forrige uke åpnet SFI Metal Production sine nye lokaler i Bergbygget på Gløshaugen. Lokalene består av møterom, fellesrom og kontorer til representanter forr alle deltagere i senteret: NTNU, SINTEF og industripartnerne fra norsk metallurgisk industri.

Senterleder Aud Wærnes inviterte til åpning av SFI Metal Productions nye lokaler. Her med Tor Grande, prodekan for forskning og formidling ved NTNUs Fakultet for naturvitenskap og teknologi. Foto: Per Henning / NTNU
Senterleder Aud Wærnes inviterte til åpning av SFI Metal Productions nye lokaler. Her med Tor Grande, prodekan for forskning og formidling ved NTNUs Fakultet for naturvitenskap og teknologi. Foto: Per Henning / NTNU

 

Under åpningsarrangementet gratulerte Tor Grande, prodekan for forskning og nyskaping ved Fakultet for naturvitenskap NTNU, SINTEF og industripartnerne i SFI-en med milepælen:
-Det at SFI-en nå har en fysisk lokasjon vil skape eierskap, synlighet og økt interaksjon mellom deltagerne i senteret. Det vil bringe forskningen ved senteret videre, og den uformelle kommunikasjonen som disse lokalene legger til rette for, vil kunne skape spirer til nye idéer. Vi er spente på fortsettelsen!

Felles innsats og store forventninger

– Dette er en innsats vi har gjort i fellesskap, sa Eli Aamot, konserndirektør i SINTEF Materialer og kjemi da hun gratulerte med de nye lokalene. At alle bidrar er noe som skal kjennetegne SFI-en. Fortsett med det!

I skjæringspunktet mellom industri og akademia skjer det og _skal_ skje mye spennende, sa Eli Aamot, konserndirektør i SINTEF Materialer og kjemi da hun gratulerte med de nye lokalene.
I skjæringspunktet mellom industri og akademia skjer det og _skal_ skje mye spennende, sa Eli Aamot, konserndirektør i SINTEF Materialer og kjemi da hun gratulerte med de nye lokalene. Foto: Per Henning / NTNU

Rom for samarbeid

Jostein Mårdalen, instituttleder ved Institutt for materialteknologi ved NTNU påpekte også at de nye lokalene er noe av det som vil bidra til at senteret vil lykkes med å oppnå sine mål.

Han trakk også fram det spesielle ved SFI Metal Production som et unik eksempel på det tette samarbeidet mellom SINTEF og NTNU.
– Det er det eneste senteret hvor senterlederen er fra SINTEF, mens NTNU er vertskap for satsingen. Det sier noe om hvor godt vi klarer å samarbeide, og det kan være et foregangseksempel for andre.

– Skal man lykkes må man samarbeide. Og skal man lykkes med samarbeidet må man ha gode møteplasser, sa Jostein Maardalen, instituttleder for Institut for materialteknologi ved NTNU. Foto: Per Henning / NTNU

 

 

Les mer om Metal Production på deres nettsider.

Publisert av Fakultet for naturvitenskap og teknologi

Fakultet for naturvitenskap og teknologi blogger om nyheter og forskjellige aktiviteter ved fakultetet.

Nettside til NT-fakultetet ved NTNU